Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Multi-Room Ήχος: Τι είναι , τι χρειάζεστε να γνωρίζετε

27/08/2021
Multi-Room Ήχος: Τι είναι , τι χρειάζεστε να γνωρίζετε  - Stereopark

Τι Είναι Ήχος Multi-Room;

Κάποτε όταν ακούγαμε την έννοια ήχος multiroom ήχος ήταν η σημαντική αύξηση της έντασης του ήχου από το ηχοσύστημά μας ώστε να τον ακούσουμε σε κάποιο άλλο δωμάτιο. 

Όμως η τεχνολογία και ο χρόνος κατέστησαν γρήγορα προσιτό τον multi-room ήχο, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι λάτρεις της μουσικής, που έχουν στη διάθεσή τους μέτρια μέσα, μπορούν να δημιουργήσουν μία εγκατάσταση υψηλής-ποιότητας, που είναι τόσο τμηματικά υλοποιήσιμη όσο και εύκολο να εγκατασταθεί και να προσαρμοστεί. 

Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για να προχωρήσετε στην multi-room κίνηση.


Με απλά λόγια, ο multi-room ήχος περιγράφει ένα δίκτυο συσκευών – ηχείων, ενισχυτών, AV ραδιοενισχυτών – που σας επιτρέπει να παίξετε τη μουσική σας αδιάλειπτα σε όλο σας το σπίτι από μία κεντρική συσκευή, όπως ένα smartphone ή tablet.

Στο παρελθόν αυτό συνήθιζε να περιλαμβάνει την ταλαιπωρία και το κόστος της φυσικής σύνδεσης κάθε συσκευής στο δίκτυο με καλώδια, σήμερα η ασύρματη σύνδεση μέσω οικιακού κόμβου Wi-Fi αποτελεί τον κανόνα, ακόμη και για high-end διαμορφώσεις.

Όσο για το πού πρέπει να βρίσκεται η μουσική συλλογή σας για να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα του multi-room ήχου, είτε διαθέτετε μουσικό εξυπηρετητή, USB συσκευή είτε έχετε συνδεθεί σε υπηρεσίες streaming μουσικής, όπως Spotify, Amazon Music HD, Tidal ή Deezer, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. 

 

Ποια Είναι Τα Πλεονεκτήματα Του Multi-Room Ήχου;

 

 

Όσον αφορά τα οφέλη, η κεντρική ιδέα του multi-room ήχου είναι η ικανότητα να μετακινείστε μέσα στο σπίτι σας, αφήνοντας και επιλέγοντας την αναπαραγωγή της αγαπημένης σας μουσικής καθώς μετακινείστε. Αυτό είναι φυσικά σπουδαίο, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα να αγαπήσετε:

Ο multi-room ήχος είναι ασύρματος, κι έτσι εγκαθίσταται οπουδήποτε

Τα τελευταία Hi-Fi ασύρματα ηχεία, όπως η σειρά Denon Home, δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη να εγκατασταθεί. Βάλτε τα στην πρίζα, συνδέστε τα στο δίκτυο WiFi μέσω της δωρεάν Denon HEOS app, κι αυτό ήταν. Κι επειδή ελέγχετε την αναπαραγωγή μέσω της app, έχετε την ελευθερία να τοποθετήσετε τα ηχεία οπουδήποτε επιθυμείτε, ακόμα κι αν το καλύτερο σημείο είναι δυσπρόσιτο. 

Ο multi-room ήχος είναι τμηματικά υλοποιήσιμος, κι έτσι πηγαίνετε με τον δικό σας ρυθμό

Η μετάβαση στον multi-room ήχο δεν είναι ένα θέμα του τύπου όλα ή τίποτα. Έτσι, όταν το βαλάντιό σας είναι περιορισμένο ή αν θέλετε να πάτε αργά, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σας σταματήσει να ξεκινήσετε με ένα δίκτυο δύο ηχείων. Στη συνέχεια, καθώς οι ανάγκες σας αλλάζουν, μπορείτε να προσθέσετε συσκευές στο δίκτυό σας, όλες ελεγχόμενες μέσω της ίδιας app. 

Ο multi-room ήχος μπορεί να ενσωματωθεί με τον υφιστάμενο εξοπλισμό σας

Είσοδος στον multi-room ήχο δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τον υφιστάμενο ενισχυτή, ραδιοενισχυτή ή το οικιακό stereo ηχοσύστημα. Με μία συσκευή, όπως το HEOS Link της Denon, μπορείτε να καταστήσετε τον αγαπημένο σας εξοπλισμό κομμάτι της ασύρματης multi-room εγκατάστασής σας.

Ο multi-room ήχος είναι εξαιρετικά ευέλικτος

Με multi-room διαμορφώσεις έχετε την ελευθερία να παίξετε διαφορετική μουσική σε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα. Υπέροχο, αν το εφηβικής ηλικίας παιδί σας δεν είναι οπαδός του Brahms (ή του σκωτσέζικου ντουέτου ηλεκτρονικής μουσικής Boards of Canada), όπως εσείς. Και κάτι ακόμα, ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του προφίλ, ώστε οι προσωπικές προτιμήσεις και ρυθμίσεις να είναι πάντα στα δικά του χέρια. Είναι τόσο απλό να δημιουργήσετε ζώνες ακρόασης που συγκεντρώνουν συσκευές από διαφορετικά δωμάτια. Με τον τρόπο αυτό, αν, για παράδειγμα, θέλετε η εορταστική playlist να ηχεί δυνατά σε κάθε δωμάτιο στον κάτω όροφο, μπορείτε να δημιουργήσετε μία ζώνη ακριβώς γι’ αυτό.

Multi-Room Ήχος: Τι Χρειάζομαι; 

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε αγορές για τις συσκευές multi-room ήχου, είναι σημαντικό να έχετε ευρυζωνικό Wi-Fi και μία κινητή συσκευή (Android ή iOS), στην οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε την app για να ελέγχετε την αναπαραγωγή μέσω αυτών. Με διασφαλισμένη την ασύρματη συνδεσιμότητα, οι συσκευές με δυνατότητα δικτύωσης για multi-room μουσική σε όλο το σπίτι, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, περιλαμβάνουν:

Με την πλειονότητα των ηχητικών συσκευών της Denon να έχουν την HEOS multi-room συμβατότητα ενσωματωμένη, η σειρά ασύρματων ηχείων Denon Home αποτελεί την ιδανική όλα-σε-ένα λύση. 

 

Ασύρματα Ηχεία Denon Home


Παρέχοντας εντυπωσιακή ακουστική απόδοση βασισμένη στα 110 χρόνια καινοτομιών στον χώρο του ήχου, τα Ασύρματα Ηχεία Denon Home αποτελούν την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της μουσικής που εύχονται να δημιουργήσουν ένα δικό τους δίκτυο multi-room ήχου.

Το κόμπακτ Denon Home 150, το μεσαίου-μεγέθους Denon Home 250 και το κορυφαίο Denon Home 350, όλα διαθέτουν προηγμένα ακουστικά υλικά, τέλεια συντονισμένη ψηφιακή επεξεργασία σήματος και κορυφαία μεγάφωνα. Το αποτέλεσμα είναι μία υπέροχη ηχητική βαθμίδα με διαυγή πρίμα, βαθιά μπάσα και ισχύ ικανή να γεμίσει οποιοδήποτε δωμάτιο με την αγαπημένη σας μουσική, όπως εννοείται ότι πρέπει να ακούγεται. Μπορείτε ακόμα να ακούσετε την Hi-Res συλλογή σας χωρίς να χάνεται καμία λεπτομέρεια.

Με ενσωματωμένη την HEOS multi-room τεχνολογία της Denon, η ρύθμιση και η εξατομίκευση του νέου σας δικτύου είναι εξαιρετικά απλή. Βάλτε στην πρίζα τα Denon Home multi-room ηχεία σας μέσα στο σπίτι, κατεβάστε την δωρεάν HEOS app στην iOS ή Android συσκευή σας και θα εντοπίσει και θα συνδεθεί με τις συσκευές σας. Θέλετε Hi-Fi ηχοσύστημα χωρίς το σύστημα; Τα Ασύρματα Ηχεία Denon Home μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μόνα τους ή ζευγοποιημένα ως αριστερό και δεξιό ηχείο.

Στη συνέχεια είστε ελεύθεροι να κάνετε streaming κομματιών από δημοφιλείς μουσικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Spotify, Tidal, Amazon Music HD και Deezer, από USB συσκευές και οικιακούς μουσικούς εξυπηρετητές. Η σειρά Denon Home είναι συμβατή με το Apple AirPlay 2. Επίσης, μπορείτε να δώσετε φωνητικές εντολές, χάρις στην εγγενή συμβατότητα με τα Amazon Alexa, Google Assistant και Apple Siri.

Τελευταίο αλλά εξ ίσου σημαντικό, η σειρά ηχείων Denon Home μπορεί, επίσης, να ζευγοποιηθεί με ένα soundbar DHT-S716H και subwoofer DSW-1H της Denon για δημιουργία μιας πλήρους διαμόρφωσης home theatre ήχου surround 5.1. Δεν ακούγεται καλό;

Δείτε το https://eu.denon.com/denonhome/gr.html#Features για ν’ ανακαλύψετε πόσο εύκολο μπορεί να είναι να γεμίσετε το σπίτι σας με μουσική και καντε μας παραγγελία να σας παραδώσουμε τα μηχανήματα και να τα εγκαταστησει το έμεπιρο προσωπικό μας..


Δικαιώματα και πηγή άρθρου "Τα ΝΕΑ της DENON"  https://www.denon.com/el-gr/blog