Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

​Ποιες βάσεις ταιριάζουν στην TV - Συμβατότητα VESA

15/07/2021
​Ποιες βάσεις ταιριάζουν στην TV - Συμβατότητα VESA  - Stereopark

Ποιες βάσεις θα ταιριάζουν στην τηλεόρασή μου;  Πώς μπορώ να πω εάν η τηλεόρασή μου είναι συμβατή με VESA;

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοράσεων είναι συμβατές με VESA, υπάρχουν ορισμένα μοντέλα που δεν είναι. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο προϊόντος της τηλεόρασής σας για περισσότερες πληροφορίες. Τα περισσότερα εγχειρίδια υποδεικνύουν το ακριβές πρότυπο VESA που απαιτείται για την τοποθέτηση ή απλώς υποδεικνύουν ότι οι βάσεις VESA υποστηρίζονται γενικά. Εάν συμβαίνει αυτό, απλώς αγοράστε μια βάση τοίχου σύμφωνα με τις οδηγίες μεγέθους τηλεόρασης της τηλεόρασής σας.

Τι είναι το VESA;

Το VESA είναι ένα σύνολο προτύπων για την κατασκευή τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης και οθονών Η / Υ. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συμμορφώνονται με αυτό το πρότυπο τηρώντας ένα "μοτίβο οπών" σε ολόκληρη τη βιομηχανία στο πίσω μέρος των οθονών τους για λόγους τοποθέτησης. Ένα μοτίβο οπών VESA μετράτε τόσο σε οριζόντια όσο και σε κάθετη απόσταση μεταξύ των οπών στερέωσης. Για παράδειγμα, το VESA 75 x 75 σημαίνει ότι οι οπές στήριξης της τηλεόρασής σας απέχουν 75 mm οριζόντια και 75 mm κάθετα.

Πώς μετράω το πρότυπο VESA της τηλεόρασής μου;

Αναζητήστε τις 4 οπές στερέωσης στο πίσω μέρος της τηλεόρασης επίπεδης οθόνης. Πραγματοποιήστε οριζόντια και κάθετη μέτρηση (σε mm). Αυτό είναι το πρότυπό σας VESA. 

Για βοήθεια, δείτε τα παρακάτω διαγράμματα: